tag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post1719343209938790800..comments2024-01-03T23:01:43.806-08:00Comments on tart factory: Tarta czekoladowaSylwiahttp://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-37627624585130447282014-07-27T13:47:30.501-07:002014-07-27T13:47:30.501-07:00Dziękuję za przepis. Zdjęcia mojej tarty znajdują ...Dziękuję za przepis. Zdjęcia mojej tarty znajdują się tutaj: http://adres-niepotrzebny.blogspot.com/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-75141122793567203792014-03-17T05:38:56.984-07:002014-03-17T05:38:56.984-07:00Okej, dziękuje za radę. Myślałam, że to coś bardzi...Okej, dziękuje za radę. Myślałam, że to coś bardziej wymyślnego :) <br />ps<br />Jestem z PL (Rzeszów).<br /><br />Pozdrawiam <br />WiolaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-18441072989811576892014-03-03T10:03:51.183-08:002014-03-03T10:03:51.183-08:00W Polsce raczej wszystkie masła są niesolone.Marga...W Polsce raczej wszystkie masła są niesolone.Margaryny ja nie używam z powodów smakowych.A gdzie mieszkasz??<br />Pozdrawiam.SylwiaSylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-6342142535784413542014-03-03T07:18:33.231-08:002014-03-03T07:18:33.231-08:00Z racji tego, że póki co jestem laikem w kuchni, p...Z racji tego, że póki co jestem laikem w kuchni, proszę o podpowiedź jeśli chodzi o masło niesolone.. Gdzie mogę takie kupić i ewentualnie czy można je czymś innym zastąpić (margaryna do pieczenia?) <br />Z góry dziękuje za odpowiedź.<br /><br />ps<br />Nie lubie piec 'słodkich' dań, ale zdjęcie tak kusi, że muszę sprobować!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-61934080042423687292014-03-03T00:49:25.022-08:002014-03-03T00:49:25.022-08:00Ciasto robi się twarde kiedy wyrabiasz zbyt długo ...Ciasto robi się twarde kiedy wyrabiasz zbyt długo rękoma.Zagniatać ciasto trzeba bardzo szybko inaczej po upieczeniu będzie twarde.Spróbuj jeszcze raz.Pozdrawiam serdecznie!Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-76377769615123764312014-03-03T00:43:51.465-08:002014-03-03T00:43:51.465-08:00bardzo fajny przepis ale spód twardy jak nie wiem ...bardzo fajny przepis ale spód twardy jak nie wiem co...:/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-67316931503962782502013-10-02T01:17:51.359-07:002013-10-02T01:17:51.359-07:00Najlepsza jest półsłodka!!Przepraszam za opóźnieni...Najlepsza jest półsłodka!!Przepraszam za opóźnienie z odpisaniem na pytanie.Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-58785402576358499392013-08-31T13:08:45.900-07:002013-08-31T13:08:45.900-07:00Czekolada o masie kakaowej minimum 60%.Może być go...Czekolada o masie kakaowej minimum 60%.Może być gorzka,ale ja dodaje półsłodkiej.Pozdrawiam.Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-46410367468649801062013-08-31T11:32:47.635-07:002013-08-31T11:32:47.635-07:00czekolada ma być mleczna czy gorzka?czekolada ma być mleczna czy gorzka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-63242606964086219352013-05-27T04:08:40.285-07:002013-05-27T04:08:40.285-07:00Jesli wszystkie skaldniki zostaly dobrze odmierzon...Jesli wszystkie skaldniki zostaly dobrze odmierzone i dobrej jakosci to masa powinna wyjsc jak moja!!Pozdrawiam serdecznie!<br /> Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-84701972292943188942013-05-25T15:32:35.760-07:002013-05-25T15:32:35.760-07:00Przy takiej ilosc skladnikow na mase ona nie zasty...Przy takiej ilosc skladnikow na mase ona nie zastyga niestety:-/ wlozylam do zamrazalnika i zobaczymy ranoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-12762450980258189232012-09-14T04:27:26.978-07:002012-09-14T04:27:26.978-07:00Ja uzylam czekolady polslodkiej,specjalnej do wypi...Ja uzylam czekolady polslodkiej,specjalnej do wypiekow.To zalezy od gustu.Najlepsza jest czekolada ktora ma minimum 60% masy kakaowej.Jak bylam w Polsce uzywalam czekolady Wedla.Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-20471428853258561282012-09-14T03:00:50.627-07:002012-09-14T03:00:50.627-07:00Jaka czekolada ma być mleczna czy gorzka?Jaka czekolada ma być mleczna czy gorzka?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-40881174474952046732012-05-13T04:00:23.376-07:002012-05-13T04:00:23.376-07:00Cieszę się,że wyszło.A co do masy,trzeba tartę por...Cieszę się,że wyszło.A co do masy,trzeba tartę porządnie schłodzić przed podaniem w lodówce.Pewnie też zależy od jakości czekolady.Pozdrawiam serdecznie!Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-77861128754809173712012-05-13T00:43:53.557-07:002012-05-13T00:43:53.557-07:00Zrobiłam i muszę przyznać, że bardzo dobra, ozdobi...Zrobiłam i muszę przyznać, że bardzo dobra, ozdobiłam truskawkami, orzechami laskowymi w karmelu i nerkowcami - rodzina była zachwycona :) Nadzienie trochę zbyt płynne mi wyszło, więc następnym razem dodam połowę zalecanego mleko. Ogólnie rewelacja !!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-60169399120302100232012-04-24T03:32:42.155-07:002012-04-24T03:32:42.155-07:00Hm...wyglada cudnie , smakować musi obłędnie...ale...Hm...wyglada cudnie , smakować musi obłędnie...ale poddaję się !Sernik orzechowo-czekoladowy nie wyszedł mi tzn. jadalny był ale mało słodki ( dobre - czekoladowy i mało słodki - wersja dla cukrzyków :-)A tak serio nie mam żadnych szans z moja szwagierką - mistrzynia słodkości ....Odpadam w przedbiegach :-(Iwonanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-73763602342946527942012-04-23T00:47:20.788-07:002012-04-23T00:47:20.788-07:00Ileż tu czekolady! to MUSI być przepyszne!!:)Ileż tu czekolady! to MUSI być przepyszne!!:)Lenahttps://www.blogger.com/profile/16454373279138726071noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-38940091949554786492012-04-22T16:16:26.928-07:002012-04-22T16:16:26.928-07:00Jeszcze raz zachęcam do wypróbowania!! Dziękuję za...Jeszcze raz zachęcam do wypróbowania!! Dziękuję za miłe komentarze!!Sylwiahttps://www.blogger.com/profile/13044859128454954666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-3840527083562624962012-04-22T10:35:50.641-07:002012-04-22T10:35:50.641-07:00samo zdjęcie zachęca...kusisz:)samo zdjęcie zachęca...kusisz:)Iwonahttps://www.blogger.com/profile/17182877577324308928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-23360424269452934102012-04-22T07:32:08.639-07:002012-04-22T07:32:08.639-07:00Hmm, hmm, hmmm, obłędnie cudna czekoladowa rozkosz...Hmm, hmm, hmmm, obłędnie cudna czekoladowa rozkosz!mojetworyprzetworyhttps://www.blogger.com/profile/14954285191254422037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-77888901197640520502012-04-22T05:08:49.724-07:002012-04-22T05:08:49.724-07:00To jest obłęd :D Ta czekolada wygląda jak milion d...To jest obłęd :D Ta czekolada wygląda jak milion dolarów. Spływa.......kusi...... PPzdrawiamy TapendaKasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4074427045193337741.post-90584862142934923892012-04-21T23:13:26.384-07:002012-04-21T23:13:26.384-07:00biorąc pod uwagę to, jak wygląda i jaka jest czeko...biorąc pod uwagę to, jak wygląda i jaka jest czekoladowa... biorę!Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.com